• facebook
 • instagram
 • twitter
 • mail

Fituesit e Wiki Loves Monuments 2018 në Kosovë

 • Postuar më: 9 Nëntor, 2018

Wiki Loves Monuments 2018 u mbajtë për të katërtën herë në Kosovë, ku fotografët profesionist dhe amator ngarkuan në Wikimedia Commons, fotografi të cilat nën licencën e lirë krijojnë një burim të madh informacioni për kulturën dhe historinë e vendit në internet.

Këtë vit përparësi kishin objektet jo mirë të mbuluara me foto në Wikimedia Commons dhe fotografitë me teknika të reja si pamje nga droni, panorama, pamjet e brendshme të objekteve etj.

Gjithsej 191 fotografi u ngarkuan si pjesë e garës për Kosovën, të cilat juria i vlersojë në bazë të cilësisë teknike, unikalitetit dhe dobisë së fotografisë për Wikipedia. Pjesë e jurisë ishin: Alban Bakija, ekspert i trashigimisë kulturore, Klein Muci, Wikipedian dhe fotografë, dhe Lars Haeffner, Wikipedian Zvicrran. 

Ceremonia fituesve për Kosovën dhe ekspozita u mbajt më 8 Nëntor 2018 në bashkëpunim me Qendrën Informative dhe Kulturore të Bashkimit Evropian.

Më poshtë gjeni 10 fotografitë më të mira nga Kosova, të cilat do të jenë pjesë e garës ndërkombtare të Wiki Loves Monuments 2018 së bashku me 50+ shtetet tjera pjesëmarrëse.

WIKI LOVES MONUMENTS 2018 – KOSOVË

Vendi i parë: Arben Llapashtica – Libraria Kombëtare e Kosovës

Bibloteka Kombëtare e Kosovës nga Arben Llapashtica

By Arben Llapashtica © [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i dytë: Arian Mavriqi – Kalaja e Artanës

Kalaja e Artanës,Kosovë nga Arian Mavriqi

By Arian Mavriqi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i tretë: Bujar Gashi – Xhamia në Fshatin Mazhiq, Mitrovicë

By Gashi Bujar [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Gashi Bujar [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i katërt: Arian Mavriqi – Libraria Kombëtare e Kosovës

By Arian Mavriqi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Arian Mavriqi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i pestë: Arben Llapashtica – Ulpiana

By Arben Llapashtica [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Arben Llapashtica [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i gjashtë: Arben Llapashtica – Hamami i Prishtinës

By Arben Llapashtica © [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Arben Llapashtica © [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i shtatë: Ardian Lumi – Muzeu Etnologjik i Prishtinës

By Ardian Lumi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Ardian Lumi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i tetë: Ardian Lumi – Manastiri në Gracanicë

By Ardian Lumi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Ardian Lumi [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i nëntë: Arben Llapashtica – Interfaith

By Arben Llapashtica [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Arben Llapashtica [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Vendi i dhjetë: Arben Llapashtica – Ulpiana

By Arben Llapashtica © [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

By Arben Llapashtica © [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons